Senaste nytt - Hunden Panda räddar Moa från insulinchock!

En dramatisk händelse utspelade sig nyligen när 22-åriga Moa föll i koma hemma i sin lägenhet i Lund. Då var det hennes hund Panda som räddade henne från en livshotande situation.

Moa drabbades av akut insulinbrist när hennes insulinpump plötsligt slutade fungera. Utan insulin förlorade Moa medvetandet och kollapsade i sin lägenhet. Under den första perioden när Moa låg på golvet, visade det sig att Panda hade försökt väcka henne och agerat i ett försök att rädda henne. Detta upptäckte Moa senare när hon märkte rivmärken i ansiktet och trasiga kläder.

 

När försöket till att väcka henne inte fungerade fick Panda andra instinkter. Panda visade ovanlig aggressivitet genom att öppna dörren till Moas lägenhet och skälla vilt. Grannar berättade senare för polisen att de hade observerat Pandas beteende och oroat sig över situationen, vilket ledde till att polisen kallades till platsen på grund av en aggressiv hund. När polisen anlände stod Panda framför Moa och vaktade henne inne i lägenheten.

 

Den inledande förvirringen ledde till att en av polismännen drog sin pistol, baserat på den information de fått om den påstått aggressiva hunden. Den andra polismannen ingrep dock och föreslog att de skulle undvika att döda hunden och istället försöka få ut den på balkongen. Han kämpade emot eftersom han var rädd om Moas säkerhet men tillslut lyckades de förflytta Panda till balkongen med batonger.

 

“Hade det inte varit för Panda, hade jag dött. Det är ingen fråga om det.“, säger Moa i intervjun med Aftonbladet.

 

Moa tillbringade en vecka i koma och ytterligare tre veckor på sjukhuset efter händelsen. Idag mår hon bra, och det är tack vare den heroiska insatsen från hennes fyrbenta bästa vän, Panda.

 

Moa delar själv sin berättelse om händelsen i en video publicerad av Aftonbladet 2e december 2023, som du kan se här